nieuwsgierig wie er schuil gaat achter gevelkiekjes.nl?


Bianca ten Pas

van Gevelkiekjes.nl

Ik ben Bianca ten Pas, de bedenker en uitvoerder van Gevelkiekjes.nl. Al zolang ik een potlood kan vasthouden, teken ik. In het verleden tekende ik het liefst realistische werken, zoals portretten en stillevens. Maar tegenwoordig vind ik de cartoonachtige stijl erg leuk. 


Ik ben huizen en gevels gaan tekenen sinds ik samen met mijn vriend en mijn vader een jaren 30 pand heb verbouwd. We hebben het pand zoveel mogelijk in de oude stijl teruggebracht. Een hele klus, maar zeer de moeite waard! En daarna volgde trots. En een betere kijk op bouwstijlen en -materialen. Kortom, de interesse in huizen bleek geboren. 

Daarom teken ik huizen en gevels. Zowel oude karakteristieke panden als heel moderne.  Alle stijlen lenen zich voor een cartoonachtige touch voor een speels effect. 

Genoeg over mijzelf, want er valt ook wat te vertellen over de naam Gevelkiekjes.
De naam bestaat uit 2 delen. Deel 1: de gevels (maar dat mag duidelijk zijn) en in deel 2 wilde ik graag een Achterhoeks dialect woord verwerken, omdat ik een geboren en getogen Achterhoeker ben. Kieken betekent "kijken" en een kiekje kun je ook vertalen als "plaatje". Een beetje dubbelzinnig dus. Zo is de naam op een druilerige zondagmiddag ontstaan.

Neem je een kiekje op de overige pagina's van deze site?